Ondernemer? Bezoek dan deze site
Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra FNRS. Plezier met paarden.
De Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra

> Wij hebben gekwalificeerde maneges door heel het land
> Wij waarborgen veiligheid op de FNRS Bedrijven
> Wij bieden leuke en leerzame opleidingen aan op elk niveau
> Wij staan voor lesgeven door gediplomeerde instructeurs
> Wij staan voor plezier met paarden voor iedereen

22Untitled-3.png
1
Gekwalificeerde maneges

Kwaliteit, veiligheid en een ruim aanbod van uitstekende ruiteropleidingen vind je op een FNRS Ruitersportcentrum. Ieder FNRS Ruitersportcentrum heeft naast een aantal sterren ook een veiligheidscertificaat. 

Het FNRS Ruiterpaspoort geeft toegang tot alle FNRS Ruiteropleidingen. Het is een landelijk erkend registratiebewijs van je rijvaardigheidsniveau en staat voor opleidingen op niveau. Je kunt bij een FNRS Bedrijf genieten van de paardensport in een veilige omgeving.

1
Gediplomeerde instructeurs

Instructeurs van een FNRS Ruitersportcentrum zijn gediplomeerd. Zij worden jaarlijks door de FNRS bijgeschoold en kunnen specialisatiecursussen volgen. Zij weten als geen ander hoe een leerzame paardrijles ook heel leuk kan zijn.

Iedere paardrijles is een les waar je naar uitkijkt. Paardrijden met plezier en je ontwikkelen van beginnende ruiter tot gevorderde paardensporter, daarvoor rijd je bij een FNRS Ruitersportcentrum.

1
Veiligheid op de manege

Stichting Veilige Paardensport zorgt voor uitgifte van het veiligheidscertificaat. Het veiligheidscertificaat garandeert dat een FNRS Ruitersportcentrum voldoet aan bepaalde basiseisen voor een veilige beoefening van de paardensport.

Er wordt gekeken naar de veiligheid van de accommodatie, maar ook naar dragen van een veiligheidshelm, gediplomeerde instructeurs, onderhoud aan zadels en hoofdstellen en ongevallenregistratie. 

1
Evenementen

Wekelijks worden er door heel het land FNRS Proeven gereden. Vind jij het leuk om te kijken waar je staat in jouw ruitercarrière? Ga dan ook  F Proeven rijden. 

Naast de evenementen op de bedrijven is de FNRS ook te vinden op evenementen, zoals bijvoorbeeld Horse Event. Hier wordt veilig paardrijden op gekwalificeerde bedrijven gepromoot, komen FNRS Ondernemers samen en worden soms ook competities verreden.

1
Opleidingen op elk niveau

Op een FNRS Ruitersportcentrum krijg je een goede ruiteropleiding. Je begint met de basis, leren omgaan met het paard. Daarna begin je met de basis van het paardrijden: hoe je in balans zit en hoe je het paard de juiste hulpen geeft.

Je kunt alles leren op het gebied van dressuur, springen, buitenrijden en westernrijden. Ook op het gebied van voltige, carrouselrijden en mennen vind je bij het FNRS Ruitersportcentrum de juiste opleiding. 

1
Plezier met paarden voor iedereen

Of je nu wilt leren paardrijden, mennen of komt kijken naar de paardrijlessen van anderen, op een FNRS Ruitersportcentrum doet men er alles aan om je zoveel mogelijk plezier te laten beleven aan de paardensport. Voor de een is dit op de paardenrug, voor de ander juist liever erachter of vanuit de kantine onder het genot van een kopje koffie.

De paardensport is een sport voor iedereen. Jong en oud, iedereen is welkom.

Vragen over paardrijden?

Stuur een mail naar

servicedesk@knhs.nl

Raadpleeg direct onze

Veel gestelde vragen

Zoek direct een

FNRS Bedrijf

© 2018 Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra FNRS. Plezier met paarden.