Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra FNRS. Plezier met paarden.

Paard en Leren spel!

Ontdek dat paarden veel overeenkomsten hebben met andere huisdieren en zelfs met de mens: Wist je dat paarden en pony's ook vrienden nodig hebben om zich gelukkig te voelen? En dat ze ook naar de tandarts moeten? Beleef de wereld van paarden en pony's in het spel PaardenLeren.

 

Leer alles over paarden tijdens een te gek spel!

Wist je dat paarden veel overeenkomsten hebben met huisdieren en mensen? Dat een paard andere paarden nodig heeft om zich gelukkig te voelen? En dat een paard ook naar de tandarts en de hoefsmid moet? Met het spel ‘PaardenLeren’ ontdek je op een leuke manier veel meer over deze bijzondere dieren!

Een leuk en leerzaam lespakket voor jouw klas!

Het spel ‘Paardenleren’ is onderdeel van een lespakket voor groep 6, 7 en 8 van de basisschool. Het pakket bestaat uit vier verschillende lessen. Elke les bevat een filmpje, een tekst en een afsluitend groepsspel waaruit blijkt wie het meest heeft onthouden. Na afloop kan je met jouw klas op excursie gaan naar bijvoorbeeld een manege!

Ook aandacht voor andere dieren dan paarden

Jouw juf of meester kan met het pakket niet alleen lesgeven over paarden. Ook tal van andere dieren komen aan bod. Je leert bijvoorbeeld hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw huisdieren gezond en gelukkig blijven, welke voeding ze nodig hebben en waarvoor ze hun verschillende lichaamsdelen gebruiken. Tip je meester en juf dus. Natuurlijk kun je het spel ook gewoon thuis spelen!

Bestel het spel

Ben of ken je een docent die het leuk vindt om kinderen in het basisonderwijs op een vernieuwende manier meer te leren over dierenwelzijn met het paard als voorbeelddier? Of wil je het spel laten spelen op je KNHS rijvereniging of FNRS Ruitersportcentrum? Je kunt het spel bestellen voor € 24,95 (inclusief BTW) exclusief € 6,75 verzendkosten. Je kan het spel hier bestellen.

Inhoud van het PaardenLeren spel
Het spel bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Duurzame speldoos uitgevoerd in blik
  • DVD met beeldmateriaal en leerstof
  • Antwoordschrijven ABC
  • Uitwisborden
  • Stiften
  • Uitwisdoekje
  • Vragenkaarten
  • Docentenhandleiding
1

PaardenLeren-spel

U moet Adobe Flash installeren om deze inhoud te zien.

Vragen over paardrijden?

Stuur een mail naar

info@fnrs.nl

Raadpleeg direct onze

Veel gestelde vragen

Raadpleeg direct onze

FNRS Maneges

© 2017 Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra FNRS. Plezier met paarden.