Ondernemer? Bezoek dan deze site
Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra FNRS. Plezier met paarden.

FNRS voor paardeneigenaren

FNRS is dé brancheorganisatie voor professionele paardenbedrijven. Bij de FNRS zijn verschillende typen bedrijven aangesloten, te weten manegebedrijven, pensionstallen, instructie-, sport- en trainingsstallen, maar ook opfokstallen kunnen zich bij de FNRS aansluiten. Bent u op zoek naar stalling? Dan bent u bij de FNRS aan het juiste adres.

1

Wat kunt u hier verwachten wanneer u uw paard of uzelf wilt laten trainen of huisvesten? Een FNRS Bedrijf voldoet aan een groot aantal eisen op het gebied van de accommodatie, veiligheid en dierenwelzijn. U wilt toch ook het beste voor uw paard?

Goed geregeld
Op FNRS Ruitersportcentra is er dagelijks toezicht voor uw paard. De accommodatie wordt regelmatig bezocht en gekeurd, zodat de veiligheid en kwaliteit op niveau blijven.
Ieder FNRS Ruitersportcentrum heeft tevens de beschikking over gestandaardiseerde overeenkomsten en contracten. Zo heeft u uw afspraken met betrekking tot de training en huisvesting van uw paard goed geregeld.

Een goed en veilig adres
Bent u op zoek naar een goed en professioneel adres voor uw paard? Als u uw paard stalt bij een FNRS Ruitersportcentrum, kiest u automatisch ook voor een bedrijf waar het veiligheidscertificaat van Stichting Veilige Paardensport van kracht is. Ongevallen worden zoveel mogelijk voorkomen. Uw paard is hier in goede handen.

Daarnaast wordt het bedrijf regelmatig gekeurd op kwaliteit door de FNRS. Hierbij wordt onder andere gekeken naar de bedrijfsvoering, de beschikbare faciliteiten en het paardenwelzijn. Onder bedrijfsvoering verstaan wij een hoog niveau van lesgeven en rijkunst van de instructeurs. Ook aan het stalpersoneel worden hoge eisen gesteld.
Bij faciliteiten moet u vooral denken aan de bodem van de rijbaan, de stallen en stapmolen en weidegang voor uw paard. Bij het paardenwelzijn wordt vooral op gelet op de conditie en gezondheid van de paarden en wordt gekeken of de stallen schoon en fris zijn. De totale kwaliteit wordt uitgedrukt in 1 tot en met 5 sterren.

Vragen over paardrijden?

Stuur een mail naar

servicedesk@knhs.nl

Raadpleeg direct onze

Veel gestelde vragen

Zoek direct een

FNRS Bedrijf

© 2019 Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra FNRS. Plezier met paarden.