Ondernemer? Bezoek dan deze site
Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra FNRS. Plezier met paarden.
FNRS Ruitervakanties

Heb jij ook zin om een waanzinnig leuke paarden- of ponyvakantie te beleven? Kijk dan vlug op onderstaand overzicht. De ruitervakanties staan per provincie overzichtelijk op een rij. Hier kun je doorklikken naar de websites van de bedrijven, waar je uitgebreide omschrijvingen, foto’s, opgaveformulieren en adressen vindt. Op deze manier kun jij je uitgebreid oriënteren. Bel gerust als je vragen hebt: de medewerkers van het ruitersportcentrum staan je graag te woord.

22Untitled-3.png
1
Drenthe

Drenthe staat bekend om de bijzondere hunebedden. Er zijn er maar liefst 51 te vinden in Drenthe! Hunebedden bestaan uit grote zwerfstenen die zijn aangevoerd in de voorlaatste ijstijd. Maar naast de hunebedden bestaat Drenthe uit nog veel meer prachtige natuur. In Drenthe liggen drie nationale parken: Nationaal Park Drents-Friese Wold, Nationaal Park Dwingelerveld en Nationaal beek- en esdoornlandschap Drentsche Aa.

1
Gelderland

Gelderland is de grootste provincie van Nederland. In Gelderland vind je het grootste aaneengesloten stuk bos van Nederland, namelijk de Veluwe. Een deel van de Veluwe bestaat uit Nationaal Park de Hoge Veluwe. In Gelderland zijn maar liefst 56 gemeenten te vinden. Het Gelders Paard vindt zijn oorsprong in Gelderland en werd hier vroeger gebruikt voor de landbouw. Tegenwoordig is het Gelders Paard een zeldzaam huisdierras.

1
Noord-Brabant

Noord-Brabant is een provincie die rijk is aan vele natuurgebieden. Natuurschoon vindt men vooral in de Nationale Parken Loonse en Drunense Duinen, de Biesbosch en de Grote Peel, in het vennengebied Kampina bij Oisterwijk, het Grenspark de Zoom-Kalmthoutse Heide en ook het gebied ten zuiden van Eindhoven genaamd De Kempen is een prachtig gebied. Carnaval is echt Brabants en wist je dat Anky van Grunsven uit Brabant komt?

1
Utrecht

Utrecht is de kleinste provincie van Nederland en kent een grote verscheidenheid aan landschappen. Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug is een prachtig natuurgebied in deze provincie, welke zo'n 150.000 jaar geleden is ontstaan. Het hoogste punt van deze heuvelrug ligt op 69,2 meter boven zeeniveau. Utrecht is verdeeld in 26 gemeenten. 

1
Flevoland

De provincie Flevoland is opgericht in 1986. Dit is een bijzondere provincie, omdat hij is ontstaan door het droogleggen van de Zuiderzee. Flevoland bestaat uit zes gemeenten en kenmerkt zich door veel open ruimten. De meeste natuurgebieden in Flevoland zijn in het bezit van Staatsbosbeheer. Belangrijke natuurgebieden in deze provincie zijn de Oostvaardersplassen, Lepelaarplassen en het Horsterwold.

1
Groningen

Groningen is een van de kleinere provincies van Nederland. De provincie is van oudsher voornamelijk een landbouwgebied. Drie kleine, onbewoonde waddeneilanden behoren tot Groningen: Rottumeroog, Rottumerplaat en Zuiderduintjes. Nationaal Park Lauwersmeer, de Hortus Haren, de natuur in Westerwolde en het Westerkwartier zijn mooie natuurgebieden in Groningen. Het Groninger Paard vindt zijn oorsprong in deze provincie. 

1
Noord-Holland

Noord-Holland bestaat grotendeels uit een kopvormig schiereiland tussen de Noordzee, de Waddenzee en het IJsselmeer. Ook het waddeneiland Texel behoort tot de provincie Noord-Holland. De provincie is opgedeeld in 53 gemeenten. Er zijn twee nationale parken te vinden: Nationaal Park Duinen van Texel en Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

1
Zeeland

Zeeland is gelegen in het zuidwesten van Nederland en telt slechts 13 gemeenten. De provincie bestaat uit een aantal schiereilanden die ooit losse eilanden waren. De naam "Zeeland" is hiervan afgeleid. Langs de kust zijn er duingebieden en Nationaal Park Oosterschelde ligt in Zeeland. Dressuurruiter Hans Peter Minderhoud, wie een zilveren medaille won op de Olympische Spelen in Peking, is geboren in Zeeland.

1
Friesland

Friesland is een bijzondere provincie door haar eigen taal, het Fries. Zowel Fries als Nederlands zijn officiële talen. Bij Friesland horen vier waddeneilanden, namelijk Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. In deze provincie liggen vier nationale parken: Schiermonnikoog, de Alde Feanen, Lauwersmeer en het Drents-Friese Wold. Friesland staat natuurlijk ook bekend om het Friese Paard!

1
Limburg

Sinds 1815 wordt Limburg als provincie vermeld. Limburg bestaat voor een groot deel uit zandgronden, maar het staat ook bekend om het krijtgesteente. De rivier de Maas loopt door Limburg en heeft samen met enkele beken gezorgd voor het heuvelachtige uiterlijk van dit deel van Nederland. De Groote Peel is een natuurreservaat in Limburg. Het gebied tussen Vaals en Gulpen werd in 2005 gekozen als mooiste landschap van Nederland.

1
Overijssel

In 1528 werd de naam Overijssel voor het eerst gebruikt voor het gebied van de huidige provincie Overijssel. De provincie telt 25 gemeenten en twee nationale parken: Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug en Nationaal Park Weerribben-Wieden. Olympisch gouden medaillewinnaar, springruiter Jeroen Dubbeldam komt uit Overijssel. Ook Gerco Schröder, die twee zilveren medailles won op de Olympische Spelen, komt hier vandaan.

1
Zuid-Holland

Zuid-Holland is één van de dichtstbevolkte en meest geïndustrialiseerde gebieden ter wereld. Zuid-Holland is, afgezien van de duinen aan de kant van de Noordzee, zo goed als vlak en bestaat voornamelijk uit polders. Nationaal Park De Biesbosch ligt gedeeltelijk in deze provincie. Zuid-Holland is sinds 2013 opgedeeld in 67 gemeenten. Vierspan menner en meervoudig wereldkampioen IJsbrand Chardon komt uit deze provincie. 

Vragen over paardrijden?

Stuur een mail naar

servicedesk@knhs.nl

Raadpleeg direct onze

Veel gestelde vragen

Zoek direct een

FNRS Bedrijf

© 2019 Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra FNRS. Plezier met paarden.